15 Şubat 2017 Çarşamba

Sichuan Biberi: Nedir, nasıl bir şeydir, yerine ne kullanılır?

NEDİR?
sichuan pepper ile ilgili görsel sonucu
Sichuan biberi, bizim üvez dediğimiz meyvenin bir çeşidi ve Çin'in yerel mutfaklarından Sichuan mutfağının temel bileşenlerinden Wu Xiang Fen'in (Beş Çin baharatı) beş temel yapıtaşından biridir. (Diğerleri: Yıldız anason, tarçın, karanfil, rezene tohumu; istenirse eklenebilenler: zencefil, muskat, zerdeçal, meyan, mandalina, havlıcan) Ancak takdir edersiniz ki Türkiye'de bulabilmemiz pek mümkün değil. Peki yerine ne kullanabiliriz? Başka üvez çeşitleri ya da dişbudak meyvesi kullanabiliriz. Ama bunları da bulmak çok kolay değil.

Olması gereken tat: Yapışkan, damakta kalan, mayhoşsu bir acılık.
ardıç tohumu ile ilgili görsel sonucu
Ardıç tohumu: Hem renk, hem tat, hem de şekil olarak aradığımıza bir hayli yakın. Kullanmadan önce havanda döverek parçalayın (Karabiber değirmeni işe yaramıyor) Ama aslında bilimsel olarak aradığımız şeyle uzaktan yakından ilgisi yok. Yine de ben bunu kullanmayı tercih ediyorum.

Kırmızı tatlı toz biber: Ancak öyle toz gibi dökülenlerden değil; şu yapışkan ve biraz da mayhoş olanlardan. İmkanınız varsa tane kırmızı biberi elinizde ezerek kullanın.

Pul biber+acı bal: Acı balı nereden bulacağınızı size bırakıyorum.

Yaban mersini+pul biber: İşte imkansızlık insana neler yaptırıyor...

Kuru erik+pul biber: Eriği az tutmaya özen gösterin.

Pul biber+kırmızı toz biber+beyaz biber: Pul biber, karışımın %50'si olacak. Geri kalanını kendinize göre ayarlayın.

1 yorum:

  1. ÇELİKER KALDIRMA VE TAŞIMA SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ. 1996 YILINDA TÜRKİYEDE EKSİKLİĞİ DUYULAN MALZEME, KALDIRMA VE TAŞIMA SİSTEMLERİ, ÇELİK HALAT, ZİNCİR VE EKLERİ ALANLARINDA İLKELİ VE KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞI İLE KENDİ BRANŞLARINDA TARTIŞMASIZ LİDER KONUMDA OLAN MARKALARIN SATIŞ SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMİŞTİR.
    GÜNÜMÜZ YÜKSEK REKABET ORTAMINDA KALİTELİ VE YETKİN KADROSU İLE ÇELİKER MAKİNA, ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OLMA YOLUNDA İLERLEMEKTEDİR.asansör

    SATIŞ ÖNCESİ VE SONRASI HİZMET BİRİMLERİNİ BÜNYESİNDE BARINDIRAN ÇELİKER MAKİNA, YÜKSEK TEKNOLOJİ, BİLGİ BİRİKİMİ VE TECRÜBESİYLE YÜKSEK NİTELİKLİ ÜRÜNLERİN SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE ULAŞMASINI GARANTİ EDİYOR. İŞ EMNİYETİNE VE GÜVENLİĞİNE VERDİĞİMİZ ÖNEM, SİZE SUNDUĞUMUZ ÜRÜNLERİN ÜSTÜN KALİTESİ VE KISA ZAMANDA OLUŞTURDUĞUMUZ SON DERECE SAĞLAM REFERANSLARIMIZDAN AÇIKÇA ANLAŞILMAKTADIR.zincirli Vinçler

    YanıtlaSil