3 Mayıs 2016 Salı

"Kahvenin Altına Giren"de Bu Hafta: Japon Kahvaltısı

Tamago kake-gohan ve Age tofu

Japon kahvaltısı, "kahvaltı" denen şeye pek benzemez. Diğer öğünlerden pek farkı yoktur. Japon kahvaltısı geleneksel olarak miso çorbası ve tamago kake-gohan denilen; üzerine çırpılmış çiğ yumurta dökülerek yenen pirinç lapasından oluşur. Batı tarzı ıslahatlar sonrası; ekmek de az da olsa tüketilmeye başlanmıştır. Peki ya miso çorbası ve tamago-kake-gohan dışında neler tüketilebilir?

Geleneksel olarak;

-Onigiri
-Omu raisu
-Tofu (Soya sosuna banılıp çiğ olarak ya da kızartma olarak; Age tofu)
-Yosun

Batılılaşma sonrası:

-Ekmek
-Pankek

Peki ya; kahvaltıda ne yenmez?

-Ramen ve diğer noodle çeşitleri

Gelelim; Age Tofu'nun tarifine:

Tofu
Herhangi bir bitkisel yağ (Ayçiçek, zeytin, bambu, susam...)
Köri ya da istediğiniz baharatlar
Soya sosu

Tofuyu köriye bulayıp kızartıyorsunuz, kızarmasına yakın da üstüne soya sosu döküyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder