Tamago kake-gohan ve Age tofu |
Japon kahvaltısı, "kahvaltı" denen şeye pek benzemez. Diğer öğünlerden pek farkı yoktur. Japon kahvaltısı geleneksel olarak miso çorbası ve tamago kake-gohan denilen; üzerine çırpılmış çiğ yumurta dökülerek yenen pirinç lapasından oluşur. Batı tarzı ıslahatlar sonrası; ekmek de az da olsa tüketilmeye başlanmıştır. Peki ya miso çorbası ve tamago-kake-gohan dışında neler tüketilebilir?
Geleneksel olarak;
-Onigiri
-Omu raisu
-Tofu (Soya sosuna banılıp çiğ olarak ya da kızartma olarak; Age tofu)
-Yosun
Batılılaşma sonrası:
-Ekmek
-Pankek
Peki ya; kahvaltıda ne yenmez?
-Ramen ve diğer noodle çeşitleri
Gelelim; Age Tofu'nun tarifine:
Tofu
Herhangi bir bitkisel yağ (Ayçiçek, zeytin, bambu, susam...)
Köri ya da istediğiniz baharatlar
Soya sosu
Tofuyu köriye bulayıp kızartıyorsunuz, kızarmasına yakın da üstüne soya sosu döküyorsunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder