Temsili Resim |
Taiyaki |
Dorayaki; Imagawayaki'nin bir türüdür. Ayrıca "mikasayaki" diye de bilinir.
Dorayakinin içine, aslen azuki fasulyesinden yapılan bir sos (bir çeşit reçel) konulur. Ancak batılı şefler ve benim gibi azuki fasulyesi bulamayanlar tarafından; içine çikolata, reçel, bal gibi şeyler sürüldüğü de olur.
Krep tarifi:
2 yumurta
1 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı bal
3-4 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı karbonat
Geniş bir kasede yumurtaları çırpın. Şeker ve balı ekleyip çırpın. Elekten geçirilmiş un ve 2 tatlı kaşığı suda çözdürülmüş karbonat eklenip çırpılmaya devam edilir. Karışımın üzerini kapatıp, yarım saat bekleyin. Bir tavayı ısıtıp; tereyağı fırın kağıdıyla tavaya sürün (çok az olmasına dikkat edin) Sonra Karışımı döküp yuvarlak ya da çeşitli şekillerde pankekler yapın. Çok hızlı pişiyor, dikkat edin; hemen çevirin. Ardından sürülecek malzemeyi iki pankek arasına koyun ve kapatın. Afiyet olsun.
Ben bulurum azuki fasulyesini diyenler için; orijinal fasulyeli ezmenin tarifini de veriyorum:
Buna Japonca'da "Tsubuan" deniyor. Bir de "Koshian" var ki ikisine birlikte "Anko" deniyor. Tsubuan daha taneli, Koshian ise tam anlamıyla bir ezme. Tarifi için, bakınız.
Çeşitli dorayakiler:
Imagawayaki'ler:
Taiyaki:
Bungeoppang:
Anko:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder