Dango, popüler bir Japon tatlısıdır ve pek çok çeşidi vardır. Ben burada sosla yenilen türünün tarifini vereceğim.
Pirinç unu
Ilık su
Bir büyük kapta soğuk su ve buz
Şiş
Pirinç unu ve ılık su karıştırılıp hamur haline getirilir. Ardından top şekline getirilerek parçalar oluşturulur. Ardından kaynatılır. Piştikten sonra soğuk suya atılır ve soğuması beklenir. Soğuduğunda şişlere takılıp sos ile yenir. Hem tatlı, hem de tuzlu soslarla iyi gitmektedir. Ancak ilk üç seferde tam olarak pişirmeyi başaramazsanız üzülmeyin, dangonun kıvamını ve pişmesini tutturmak zordur. Ayırca ilk dört seferinde tadını pek beğenmeyebilirsiniz, sonradan seveceksiniz ama.
Eşit: Ayrıca kızatıladabiliyormuş
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder