24 Ağustos 2015 Pazartesi

Diyet yapanlara tavsiyeler

1. Ekmekten vazgeçin


Ekmek sizi uzun vadede daha çok acıktırır. Ekmekten acilen vazgeçin.

2. Proteinden korkmayın


Et ürünleri size korkutucu ve şişmanlığın brinci nedeni gibi gelse de proteinler en son erir. Yani önce karbonhidrat, sonra yağ ve en son protein eritilir. Bu nedenle karbonhidrat tüketmeyin; yağ ve protein tüketin. Bu zayıflamanıza daha çok yardımcı olur.

3. Sebzeler ve meyveler


Protein içeren sebze ve meyvelere yönelin. Mesela domates, peynir ve zeytinyağı birlikte son erece doyurucu ve hafif bir lezzettir.

4. Yemeği kendiniz yapın


Restoranlarda, sadece özel diyet yemeklerinden yiyin. Mesela canınız hamburger mi çekiyor? Onu evde kendiniz yapın.

5. Farklı şeyler denemekten korkmayın


Özellikle pişmiş sushilerden ve tempura tarifleri öğrenip bunları tüketmekten korkmayın. Tempura, sağlıklı bir kızartmadır.

6. Sadece ekmekten değil, patates, mısır ve limondan da uzak durun


Patates tam bir karbonhidrat deposu, keza mısır da öyle. Limon ise çok şekerli bir besin.

7. Düzenli çikolata tüketin


Araştırmalar, düzenli olarak çikolata tüketenlerin; arada sırada çikolata tüketenlerden daha zayıf olduklarını göstermiştir. Bu, büyük ihtimalle kakaonun bir özelliğinden kaynaklanmaktadır.

8. Vejetaryen veya vegansanız tempeh, fasulye, tofu ve soya yoğurdu  tüketin.


Tempeh, soya fasulyesinden yapılan sahte ettir. Tofu ise soya sütünden yapılan peynirdir. Soya fasulyesi başta olmak üzere fasulyeler protein deposudur ve tüm etsel besinlerin taklidi yapılabilir.

9. Eğer kabuklu deniz ürünlerine alerjiniz yoksa böcek tüketin


Evet, yanlış duymadınız: Böcek. İnternet'e "edible insect" yazarak yenilebilir böcek satan pek çok siteye ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte karides, ıstakoz ve yengeç de tüketebilirsiniz.

10. Uzak durmanız gerekmeyen tek karbonhidrat deposu: Pirinç


Pirinç, ekmek yerine tüketilebilir. Ve uzak durmanız gerekmez. Çünkü pirinç sadece karbonhidrat içermez, çok az karbonhidrat ve daha çok mineral içerir. Bu da pirinci gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz anlamına gelir.

11. Tadını seviyorsanız bolca balık tüketin


Çünkü balıklar yağ ve protein içerir, ama daha çok yağ içerir. Ayrıca bazı mineralleri de içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder