28 Aralık 2015 Pazartesi

Yakisoba tarifi


NEDİR?

Yakisoba en basit tabirle; kızartılmış noodle'dır. Evet, yakisobanın en basit tanımı budur. Yakisoba; her hangi bir noodle, ramen, soba ya da udon eriştesinden yapılabilir. Ben egg noodle kullandım.

MALZEMELER

Soğan
Sarımsak (İstenirse)
Tavuk eti
Mantar
Havuç
Kırmızı biber
Soya sosu
Susam yağı
Egg noodle
Zeytinyağı

TARİF

Noodle'ı önce kaynar suda 3-10 dakika boyunca (ben kullandığım noodle'a uygun olarak 5 dk. bekledim) bekleyin. Ardından suyunu süzerek, noodleları bu kez soğuk suya koyun. Zeytinyağını mantar, soğan, sarımsak ve kırmızı biberle kızdırın. Ardından havuç, tavuklar ve soya sosunu ekleyin. Onlar pişince noodle'ı ekleyip bir kaç dakika yüksek ateşte çevirin ve en son üstüne susam yağı döküp karıştırın. Susam yağını dökmeden önce ocağı kapatın.

DEĞİŞTİRMELER

Eti değiştirilebilir ya da hiç et kullanılmayabilir. Noodle'ı değiştirilebilir. Sebzeler değiştirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder