30 Aralık 2016 Cuma

Dünyadan, yeme-içme üzerine farklı adetler

1) Batı ülkelerinde, çorba ve içecekleri höpürdeterek içmek kabul edilemez bir durumdur.

Türki devletler ve Moğolistan'da katlanılabilir bir durumdur. Uzakdoğu'da ise tam tersi bir durum mevcuttur: Uzakdoğu'da çorbaları, içecekleri ve sulu erişteleri (sui mein, ramen vs.) höpürdetmemek; yemeği beğenmediğiniz olarak yorumlanır ve saygısızlıktır.

2) Bir çok ülkede; sandviç ve pizza gibi istisnalar dışında yemek elle yenmez.
elle pilav yeme ile ilgili görsel sonucu
Uzakdoğu, Türk devletleri ve Moğolistan'da ise pilav gibi bazı istisnalar hariç yemeği elle yemek kabul edilebilir bir durumdur. Hindistan ve Arap ülkelerinde ise, her şey elle yenir.

3) Batı ülkelerinde, çorbayı ve yemeğin suyunu kafaya dikmeniz ayıplanır.
miso soup drink ile ilgili görsel sonucu
Türk devletleri'nde ise kabul edilebilir bir durumdur. Uzakdoğu, Moğolistan, Hindistan ve Arap ülkelerinde ise neredeyse hiç kaşık kullanılmaz.

4) Batı ülkelerinde, Türk devletlerinde, Moğolistan'da, Arap ülkelerinde, Hindistan'da, Kore'de ve Japonya'da yemeği bitirmemek ayıplanır.
tabakta yemek bırakmak ile ilgili görsel sonucu
Çin ve çevresindeki birkaç ülkede ise doymadığınız olarak yorumlanıp daha fazla yemek konur. Eğer Çin'de bir misafirlikteyseniz, ev sahibine ayıp etmemek için tabağınızda yemeği azıcık da olsa bırakın.

5) Bazı ülkelerde yemek ortadan yenmez; tabaklara ayrılıp öyle yenir.
Moe ile ilgili görsel sonucu
Bazı ülkelerdeki bazı yemekler, ortak ortadaki yerden yenir. Bazı ülkelerde ise ortaya konulan yemekler, ağzınıza sokmadığınız bir çatal, kaşık veya çubuğun ağzınıza sokmadığınız tarafıyla alınıp küçük tabaklarda yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder