14 Aralık 2016 Çarşamba

Fransız tostu

Fransız tostu, Fransız kökenli hoş ve ilginç bir tost türüdür. Fransız tostunun üç temel özelliği vardır:

1) Tavada yapılır (Ancak tüm tava tostları Fransız tostu değildir)
2) Tatlı unsurlar da içerir (Kimi ekmek dışında tamamen tatlıyken; kimi tatlı-tuzlu karışıktır)
3) Ekmekler olduğu gibi bırakılmaz, sütlü yumurtalı (içeriği de tosta göre değişen) bir sosa batırılır. (Tost hazırlanıp karışıma batırılır ve ardından tavada kızartılır)

Fransız tostunun pek çok çeşidi var; ama ben dün yaptığım, az malzemeli ve gayet leziz olan muzlu-çikolatalının tarifini paylaşacağım.

Daha fazla/başka tarifler için:
https://onedio.com/haber/kahvaltiniza-fransiz-elitligi-katip-butun-gunu-mutlu-gecirtecek-fransiz-tostu-tarifleri-740476

Ekmek
Sürmelik çikolata
Muz

Batırma karışımı:
Yarım bardak süt
2 yumurta
Şekerli vanilin
Tarçın

(Bu arada bu karışım 6 ekmeğe kadar yetiyor, bana da az gibi gelmişti ama bayağı kaldı dünden)

Çeşitli Fransız tostu resimleri:

Renkli  Fransız TostuBol Çikolatalı Muzlu TostKlasik Fransız tostuyla başlayalım!Gelelim çikolata sevdalılarının her sabah yemek isteyeceği tarife...Hem şeker hem çikolatayı kahvaltıya taşımak bu olsa gerek!Cheesecake lezzetinde bir kahvaltı yapmaya ne dersiniz?Limon ferahlığı sabah ihtiyacınız olan tek şey!Bu sefer sosu da bizden!fransız tostu ile ilgili görsel sonucufransız tostu ile ilgili görsel sonucufransız tostu ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder