5 Ekim 2015 Pazartesi

Ateş düşürücü ramen tarifi

MALZEMELER

Kuru yemişler
Pancar
Yeşil yapraklı sebzeler
Nane, kekik, fesleğen, köri yaprağı (Bulunabilirse)
Köri (İçinde zencefil ve zerdeçal da olmasına özen gösterilmeli)
Küp domates
Soya sosu
Bal
Ramen eriştesi ya da noodle

TARİF

Pancar, yeşil yapraklı sebzeler ve köri kaynatılır. Ardından nane, kekik, fesleğen ve köri yaprağı (Köri yaprağı; kokusu ve tadının benzemesi dışında köriyle hiç bir alakası bulunmayan bir bitkidir. Güneydoğu Asya'ya özgüdür ve oranın tropikal iklimi dışındaki yerlerde kısa sürede kuruyup tazeliğini kaybeder, yetiştirilmesi de zordur) katılıp soya sosu, bal, erişte eklenip üç ila on beş dakika beklenir. Ardından kaseye alınır, üstüne domates ve kuru yemiş üstüne konulur, ve yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder