18 Ekim 2015 Pazar

Birkaç Ufak Dokunuşla Yemeklerinizi Mükemmelleştirmek

1. Sos

Sos içindeki yemeğin asli tadını arttıran, öne çıkaran malzemeleri artırıp; yemeği bastıran malzemeleri azaltmak çok basit ama etkili bir şeydir.

UYARI!
Eğer makarna yapıyorsanız sostaki her malzemeyi arttırabildiğiniz kadar artırın.

2. Baharatlar

Bir kaç ufak baharat; yemeğinizi gerçekten inanılmaz derecede farklılaştırabilir. Ancak, baharatların yemeği farklılaştırma potansiyeli hafife alınmamalıdır; baharatlar sayesinde yenilemez bir yemek güzelleşebilir, ve leziz bir yemek de yenilemez hale gelebilir. Örneğin, köriyi fazla kullanmanız halinde yemek mahvolabilir. (Eğer köri yemeği ya da Hint yemeği yapmıyorsanız). Baharatta önemli olan bir diğer konu; her baharatı herkesin sevmemesidir. Mesela acı sevmeyen birine yemek yaptığınızda, pul biber koymak bir işe yaramaz.

3. Aroma

Aroma, çok önemli bir konudur. Elbette aroma satın alıp, çilekli çorba yapın demiyorum. Bahsettiğim aromalı otlar. Fesleğen, nane, vanilya... Bunlardan ufak bir süslemeyle yemeğiniz inanılmaz olacaktır.

4. Renk

Yemeğin rengi, tahmin edemeyeceğiniz etkiler oluşturacak bir faktördür. Güzel görünüşlü bir yemek; otomatik olarak kişide güzel duygular uyandırır. Hele bir de tekdüze değil, komplike ama aynı zamanda basit bir görüntüsü varsa; o yemeği herkes yemek ister.

UYARI!

Görünüşü güzelleştirmek için koku ve tadı kötüleştirecek şeylerden kaçının!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder