23 Ekim 2015 Cuma

Bir duyuru ve bir kaç şey daha

Bir duyurum var ama ondan önce bir kaç şey söyleyeceğim. İlk olarak; blogumun adını neden "Sonradan Gurme" koydum? Bunun pek çok nedeni var.

İlki, esprili ve kinayeli bir isim aramamdı. Sonradan gurme hem esprili, hem de kinayeli.

İkincisi; ben de burada sizinle birlikte öğreniyorum. Nasıl daha güzel yemek yapılır, nasıl süsleme yapılır, nerede ne yenir; öğreniyorum.

Üçüncü olarak, zaten üstünde durduğum bu ismi bir de yakınlarım önerince; direkt yapıştırdım.

Şimdi, gelelim duyuruma. Yeni bir seri üstünde çalışıyorum. "Başka bir yemeğe benzeyen pastalar" serisi. Ancak, pasta konusunda biraz cahilim. Elbette pastayı severim; yapmasını da, yemesini de. Ancak; daha önce tüm malzemeleri satın alırdım. Şimdi malzemeleri de kendim yapacağım. Ben de sizinle beraber öğreneceğim. Pasta nasıl güzelleştirilir, renkli krema nasıl yapılır, nerede ne satılır, pasta yapmak için hangi malzemeler lazımdır; öğreneceğim. Ve muhtemelen, öğrendikten sonra pastalara eski gözle bakmayacağım. (Şu anki görüşüm şu: Pasta, lezizdir. Yenmelidir. Hele görüntüsü de güzelse affedilemez; ama önce bir fotosu çekilse fena olmaz) Şimdilik dört tane pasta planlıyorum: Ramen, ebi nigiri, hamburger ve sushi. (Makizushi yani; ebi nigiri'nin de sushi türü olduğunu biliyorum)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder