Menüde Moğol barbeküsü ve kendileri icat edip Moğolistan'dan coğrafi isimler verilmiş yemekler dışında da Moğol yemekleri, içkileri olmaması ve bu açığı Uzakdoğu yemekleriyle kapatmaya çalışmaları kötüydü. İnsan menüde bir khuushuur (okunuşu: Hûşûr), bir buuz (okunuşu: bûz), bir airag (kımız), bir suu te tsai (okunuşu: sûteçay) görmek istiyor. Ama menüde ayran olması güzel ayrıntıydı.
Rameni yaptıkları erişte, ramene uygun olmayan; yapışkan pirinç eriştesiydi. Rameni çok ağırlaştırmıştı; su ve erişte arasında da doğru ittifak kurulamamıştı. Ayrıca menüye göre tavuklu ramende bambu filizi olması gerekmesine rağmen içinde yoktu.
Moğol barbeküsünün seçim yerlerinde, gerçekten Moğolların günlük hayatta kullandığı et ve sebzeler vardı. Bir tek mantar seçimi olarak kültür mantarı olması kötüydü. Soslar da klasik Uzakdoğu soslarıydı, baharatlar iyiydi.
Mekan, size Moğolistan'da bir binadaymış gibi hissettiriyordu gerçekten. Ama şöyle çadır biçiminde filan olsa daha iyi olurdu.
Hizmet çok iyiydi.
Getirilen küçük ekmekler de Orta Asya'da benzerleri tüketilen, ufak ekmeklerdi. Sıcak ve tazeydi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder