18 Eylül 2015 Cuma

Andong Jjim-Dak Tarifi


NEDİR?

Andong Jjim-Dak, Kore usulü ve az sulu (ya da susuz) bir ramen çeşididir.

MALZEMELER

Kemiksiz, derisiz tavuk
2 patates
1 avuç (1 tabaka) ramen eriştesi, noodle, Kore makarnası ya da uzun erişte
1 küçük diş sarımsak
SOSU
7 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı bal ya da şeker
2 yemek kaşığı susam ya da zeytin yağı
1,5 bardak su

TARİF

Tavuk küçük küçük kesilir. Kesme mahiyeti önemli değil, kesilmesi yeter. Hatta tek yiyecekseniz kesmeyebilirsiniz de. Tavuk suda haşlanır. Kaynayınca çıkarılıp, suyu süzülür. Tavaya yağ dökülüp sarımsak sotelenir. Patates ve havuç eklenir. Sosu hazırlanır ve kaynamaya bırakılır. Erişte  soğuk suda yumuşatıldıktan sonra eklenip 10 dakika daha pişirilir. Üstüne susam ve de susam yağı dökülüp altı kapatılır ve servis edilir.

SÜSLEME

Geleneksel olarak susam ve yeşil soğanla süslenir. Ancak çörek otu, portakal, limon, enoki, salatalık, havuç gibi çok farklı malzemelerle de süsleyebilirsiniz.

YANINDA İÇMEK İÇİN

Kışsa yeşil çay, yazsa ice tea

OYNAMALAR

Sarımsakla birlikte, kuru biber de sotelenebilir. Şeker miktarı 1 yemek kaşığına kadar arttırılabilir. Tavuk; kemiksiz, derisiz olmasa da kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder