19 Eylül 2015 Cumartesi

Oden tarifi

Temsili Resim

ODEN NEDİR?

Oden, tıpkı sukiyaki gibi; tek-kasede hazırlanan bir kış çorbasıdır. Öncelikle, Japon çorbaları hakkında biraz bilgi sahibi olmak gerek. Japonların çorbaları; bizim sulu yemeklerimize benzer, çorba dediğimiz şeyden çok.

ODEN NASIL HAZIRLANIR?

Oden; bir tencerede malzemeler haşlanıp, ardından bir kasedeki pişirilmeyecek malzemelerin üzerine dökülür.

TEMEL MALZEMELER

Odende bazı "kilit", yani olmazsa olmaz malzemeler vardır. Bunların haricinde hiçbir şey koyulmayabilir ya da diğer malzemelere her şey eklenebilir. Kilit malzemeler; haşlanmış yumurta, "daikon" (havuç, turp vs.), konjac (bunun ne olduğu hakkında bir fikrim yok; ilgili wiki maddesi: https://en.wikipedia.org/wiki/Konjac), kamaboko (Kamaboko; surimi ve narutomaki'yi de içine alan geniş bir yiyecek grubudur -ki sadece narutomaki, surimi vs. de kullanılabilir), soya sosu ve dashi yani kuru yosundur.

POPÜLER MALZEMELER

Haşlanmış yumurta, konjac, Ito konjac, soya sosu, chikuwa, suji (sığır tendonu), havuç, shiitake mantarı, kombu (kelp yosunu yaprağı), bal kabağı, lahana sarması, patates, tsukune (köfte), ahtapot, tebichi (paça), tofu, ganmodoki (otlu peynir), aburaage (eski kaşar), kinchaku (lor), surimi, gobomaki, kamaboko, hanpen (surimi peyniri)

Konjac:

Ito konjac:

Chikuwa:

Suji:

Shiitake:

Kombu:

Tsukune:

Tofu:

Ganmodoki:

Aburaage:

Kinchaku:

Surimi:

Gobomaki:

Kamaboko:

Hanpen:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder