4 Eylül 2015 Cuma

Et ve Ekmeğin Doyuruculuğu Hakkında


"Ekmeksiz karın doymaz" lafını hepiniz duymuşsunuzdur. Bu, büyük bir kendini aldatmacadan başka bir şey değildir.

Öncelikle; ekmek tamamıyla karbonhidrattır. Ve karbonhidratlar ağza alındığı andan itibaren sindirilmeye başlanır. Yani ekmek daha midenize inmeden yarısı yok olmuştur. Ve geri kalanı da yemekten sonra yaptığınız ilk hareketlerle eritilir. Ekmek, sadece kısa vadede tokluk hissi verir. Ama uzun vadede daha çok acıktırır.

Et ise tam tersi, kısa vadede tokluk hissi için çok tüketilmesi gerekir. Ama uzun vadede tok ve zinde tutar.

Peki ya meyve-sebzelerde durum nedir?

Pirinç harici tahıllar, patates ve limonda karbonhidrat çok fazladır.
Pirinç, soya fasulyesi başta olmak üzere fasulyeler ve lahana/brokoli/karnabahar/ıspanak ise protein bakımından zengindir ve vejetaryenler ve veganlar tarafından et yerine tüketilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder