2 Eylül 2015 Çarşamba

Oyako donburi tarifi


Temsili Resim

MALZEME

1 çorba kaşığı bitkisel yağ
Derisiz, kemiksiz löp et (Tavuk)
İnce dilimlenmiş yarım soğan
1 su bardağı tavuk suyu
Mantar
İnce çubuklar halinde kesilmiş havuç
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı soya sosu
Yarım çay kaşığı tuz
Kıyılmış yeşil soğan
3 yumurta, çırpılmış

TARİF

Orta ateşte büyük bir tava ya da wok'da (wok=Sac) tavuk ve soğan, 5-7 dakika sotelenir. Tavuk suyunu karıştırıp 2 dk daha pişirin. Mantar ve havucu ekleyin ve soya sosu, şeker ve tuzu karıştırıp bir kaç dakika kaynamaya bırakın. (Öncesinde sotelenmiş malzemeleri bir tencereye alabilirsiniz) 3 dakika daha pişirin. Yavaşça karıştırarak, yeşil soğanın yarısını serpin. Yumurtaları dökün ve yumurtalar pişene kadar pişirmeye devam edin.

SERVİS

Yapışkan Japon pilavı üzerinde servis edilir. Aslında tarifini verdiğim şey sadece "oyako". "donburi" Japonca malzemeli pilav demek. Mesela kuru fasulye-pilav da donburi oluyor. Oyako donburi için pilav üstünde servis etmek gerekiyor.

YANINDA İÇMEK İÇİN

Yeşil çay

BİR ANI

Oyako donburi yaparken parmağımı kesmiştim. Havucunu keserken fark etmedim. O zamanlar daha acemiydim.

SÜSLEME

Yeşil soğan, büyük mantar, tavuktan kesilmiş balık şekilleri, ketçap-mayonez gibi pek çok malzemeyle süsleme yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder