24 Eylül 2015 Perşembe

Tayland (Thai) pilavı tarifi (Tayland usulü kızarmış pirinç)

FARKLAR

Tarifini vereceğim şey, Tayland usulü kızarmış pirinç. Çin ve Japon usulleri de var; ama ben Thai tarifi vereceğim. Tarifi uzun zaman önce yapmama rağmen, tadını net hatırlıyorum. Ve bu nedenle; uygun bir resim de bulamamamdan mütevellit resim koyamıyorum.

MALZEME

2 bardak haşlanmış yasemin pirinci (Japon usulü pişirilmiş)
Dolmalık fıstık (Bulabilirseniz cashew fıstığı)
Julyen doğranmış kırmızı ve yeşil (charliston) biberler
Taze soğan
3 baş sarımsak
dereotu
1 çay kaşığı ilâ 1 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı balık ya da soya sosu (Benim tercihim her zaman soya oldu ve de olacak)
1 tatlı kaşığı köri
İstenirse pul biber

TARİF

Wok tencerede, zeytinyağı ve fıstıklar yüksek ateşte kavrulur. İçine sarımsaklar eklenip yarım dakika sote edilir. Ateş kısılır, biberler atılır. Pirinç büyük parçalar halinde biberlerin üstüne konur, sos, şeker ve baharatlar eklenip 3 dakika alttan üstten karıştıralım. Malzeme tamamen karıştıktan sonra ateşi kapatın, yeşil soğan ve dereotunu ekleyin.

EK MALZEMELER

Bunun içine tavuk, karides, brokoli gibi başka malzemeler de ekleyebilirsiniz. Ama biber sevmeseniz bile biberleri katın; hoş bir aroma veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder